2019.08.16. Péntek

Mikeás 6:8
„Megjelentette néked, oh ember, mi légyen a jó, és mit kíván az Úr te tőled! Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel.” (Károli Biblia)

1954.04.11. – A hited megmentett téged
Testvérem, én alázattal mondom ezt, nem azért, hogy befolyásoljak, vagy megpróbáljak együttérzést kelteni. A ruháim, amik nekem vannak, olyan ruhák, amit az emberek adnak nekem. Az öltöny, ami rajtam van, Moore testvér velem volt, és négy éve kaptam azt Svédországban.
A cipőimet a feleségem vette nekem. Kaptam egy másik öltönyt ott, amit Floridában adtak nekem. És egy másikat Finnországban kaptam; kettőt Németországban, vagy nem is Németországban, hanem Afrikában. Innen jönnek a ruhák. Ezek azok, amit az emberek adnak nekem. Néhányat azokból örököltem. Így igaz. Kaptam egy öltönyt Kaliforniából, körülbelül öt évvel ezelőtt, és azóta hordom. És az, az úgy hat-hét éves volt, amikor én kaptam. De milyen az? Elég jó. Neki még egy öltözete sem volt, és kölcsönkérte valakinek a sírját, amibe eltemessék. Már elég jómódú lettem volna, ha elfogadtam volna mindazt a pénzt, amit az emberek felajánlottak nekem, de én olyan szegény akarok lenni, mint azok, akik jönnek, hogy imádkozzanak értük. Mi Isten Országának a polgártársai vagyunk. Nem azért mondom ezt, hogy csak mondjak valamit. Azért mondom, mert azt akarom, hogy tudjátok barátaim, hogy Isten Országa nem gazdagságból és szép ruhákból áll. Egy Istennek átadott szív az, ahol Isten munkálkodik.

Vélemény, hozzászólás?